Вплив високотемпературної повзучості на зародження втомних тріщин у тілах біля концентраторів напружень - Андрейків, О.Є.; Долінська, І.Я. (Доповіді НАН України, 2011)
Побудовано розрахункову модель для оцінки періоду зародження повзучо-втомної тріщини. Наведено приклад розрахунку періоду зародження повзучо-втомної тріщини, а також показано, що чим більший період циклу навантаження T, тим відчутніший вплив повзучості і, відповідно, менший період зародження тріщини. The calculation model for the estimation of a period of creeping-fatigue crack initiation is developed. The example of the calculation of this period is given. It is shown that the greater the loading cycle period, the more perceptible the influence of creep and, accordingly, the less the period of crack initiation.