Внесок водневих зв'язків CH···O у стабілізацію пар основ ДНК. Квантово-хімічне дослідження - Юренко, Є.П. (Доповіді НАН України, 2011)
Завдяки геометричному, спектрально-коливальному та електронно-топологічному аналізам пар основ за участю канонічних і рідкісних таутомерів на рівнях теорії MP2/6-31G(d,p) й DFT B3LYP/6-31G(d,p) було встановлено, що контакти CH···O у парах є водневими зв'язками, їхня енергія становить близько 1 ккал/моль. The geometric, vibrational, and electron density topological analyses of base pairs involving canonical and rare tautomers have beem performed at the MP2/6-31G(d,p) level of theory. As a result, CH···O contacts proved to be real H-bonds with an approximate energy of 1 kcal/mol.