Стан слизової оболонки товстої кишки щурів під впливом похідного малеіміду з антипроліферативною активністю за умов оксидативного стресу - Харчук, І.В.; Гебура, М.П.; Рибальченко, Т.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Встановлено, що похідне малеіміду 1-(4-Cl-бензил)-3-C-4-(CF3-феніламіно)-1H-пірол-2,5-діон (MI-1) частково усуває негативний вплив оксидативного стресу на морфофункціональний стан слизової оболонки товстої кишки щурів. Протекторна дія похідного малеіміду виявляється щодо функціональної активності крипт слизової оболонки та проліферативної активності епітелію. Ці дані свідчать про перспективність досліджень МІ-1 з метою створення протипухлинного препарату цільової терапії. The maleimide derivative 1-(4-Cl-benzil)-3-Cl-4-(CF3-phenylamino)-1H-pyrrole-2,5-dion partially prevents negative effects of oxidative stress on the rats' large intestine mucous membrane morphofunctional state. The preventive action of a maleimide derivative has been shown with respect to the functional activity of intestinal crypts and the proliferative activity of epithelium. These studies indicate the advanced research of the maleimide derivative with purpose to create an antitumor drug of target therapy.