Комплексоутворення доксорубіцину з бичачим сироватковим альбуміном - Горчакова, Н.О.; Чекман, І.С.; Власова, Н.М.; Головкова, Л.П.; Геращенко, І.І.; Максимчук, О.О. (Доповіді НАН України, 2011)
Висвітлено взаємодію доксорубіцину з сироватковим альбуміном, встановлену методом спектрофотометрії. Розраховано логарифм стійкості комплексу доксорубіцину з сироватковим альбуміном. Встановлено, що доксорубіцин утворює міцний комплекс з сироватковим альбуміном складу 2:1. The interaction of doxorubicine with serum albumin is studied with the use of spectrophotometry. The logarithm of the stability of a complex of doxorubicin with serum albumin has been calculated. It is shown that doxorubicin with albumin form a stable complex of structure 2:1.