Художня рецепція творчої постаті Т. Шевченка в українській поезії кінця ХХ століття - Горбань, А. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглядається художня рецепція творчості Т. Шевченка і його образу в українській поезії кінця ХХ століття. Авторка статті інтерпретує художні функції інтертексту в поетичних творах неоавангардизму, постмодернізму й модернізму. В статье рассматривается художественная рецепция творчества Т. Шевченко и его образа в украинской поэзии конца ХХ века. Автор статьи интерпретирует художественные функции интертекста в поэтических произведениях неоавангардизма, постмодернизма и модернизма. The article deals with the artistic reception of T. Shevchenko’s works and his image in the Ukrainian poetry at the close of the 20th century. The author of the article interprets literary functions of intertext in the neo-avantgarde, postmodern and modern poetry.