Біблійні мотиви і пророцтво майбутнього у творчості Тараса Шевченка - Грибан, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розкривається значення біблійних мотивів у творчості Тараса Шевченка та здатність передбачати у художніх образах проблеми майбутнього у житті народу України. В статье раскрывается значение библейских мотивов в творчестве Тараса Шевченко и способность предвидеть в художественных образах проблемы будущего в жизни народа Украины. The article discloses the meaning of Biblical motives in Taras Shevchenko’s works and focuses on his ability to foresee in his artistic images the future problems in life of the people of Ukraine.