Постать Тараса Шевченка в рецепції Ліни Костенко - Дюжева, К. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглядається поетика творення Ліною Костенко образу Кобзаря крізь призму власного "я", через пережиті відчуття поета-шістдесятника, що своєю проекцією нагадують душевні терзання великого поета. В статье рассмотрена поэтика создания Линой Костенко образа Тараса Шевченко сквозь призму собственного "я", через пережитые ощущения поэта-шестидесятника, своей проекцией напоминающие душевные терзания великого поэта. The article deals with the problem of the poetics creation by Lina Kostenko Taras Shevchenko’ image through a prism her own mind, through sensations of the poet-sixtier, by the projection reminding sincere torments the great poet is considered.