Елементи кримінального сюжету в повісті Тараса Шевченка "Варнак" - Кицак, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті висвітлюється питання наявності кримінальних мотивів, конфліктів, сюжетів у прозовій творчості Тараса Шевченка. Зокрема здійснено спробу виокремлення кримінальних елементів сюжету в повісті "Варнак". В статье освещается вопрос наличия криминальных мотивов, конфликтов, сюжетов в прозаическом творчестве Тараса Шевченко. В частности сделано попытку выделения элементов криминального сюжета в повести "Варнак". The article raises questions availability of criminal motives, conflicts, plots in the prose works of Taras Shevchenko. In particular attempt separation criminal plot in the story "Varnak".