Шевченкові ремінісценсії у романі "Чорна Рада" П. Куліша: феномен кобзарства - Клименко, Т. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті з’ясовується семантика образу кобзаря, розглядаються Шевченкові ремінісценції в "Чорній раді" П. Куліша. Значна увага приділяється функціонуванню художнього образу в поетичних текстах Т. Шевченка та романі П. Куліша. В статье выясняется семантика образа кобзаря, рассматриваются Шевченковские реминисценции в романе П. Кулиша "Чорна рада". Существенное внимание уделяется функционированию художественного образа в поэтических текстах Т. Шевченка и романе П. Кулиша. Semantics of character of kobza-player turns out in the article, Reminiscence of Shevchenko is examined in the novel of P. Kulish. "Black soviet". П. Кулиша "Чорна soviet". Substantial attention is spared to functioning of image in poetic texts of T. Shevchenko and novel of P. Kulish.