Концепт божевілля в художній картині світу Тараса Шевченка - Левченко, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті з’ясовується семантика концепту божевілля у ліричних творах Тараса Шевченка. Крізь призму концепту божевілля потрактовуються образні втілення міфологеми трікстера та окремі особливості мікро- та макропоетики в ліриці Т. Шевченка. В статье раскрывается семантика концепта помешательство в лирических произведениях Тараса Шевченко. Сквозь призму концепта помешательство интерпретируются образные воплощения миффологемы трикстера и отдельные особенности микро- и макропоэтики в лирике Т. Шевченко. The article states the semantics of the concept of madness in the lyrical poetry of Taras Shevchenko. Through the prism of the concept of madness interpreted shaped embodiment mythological of trickster and specific features of micro- and makropoetics of Shevchenko’s lyrical poetry.