Шевченківські алюзії у творчості Оксани Забужко - Мислива, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто творчість О. Забужко з погляду використання нею інтертекстуальних одиниць, які черпаються письменницею з поезій Т. Шевченка. Опосередковано йдеться про монографію "Шевченків міф України. Спроба філософського аналізу", а також про використання О. Забужко мотивів, образів позначених у поезії Т. Шевченка. Статья посвящена творчеству О. Забужко с точки зрения использования ею интертекстуальных единиц, взятых с поэм Т.Шевченко. Опосредованно рассматривается "Шевченков миф Украины. Попытка философского анализа", а также использование мотивов и образов, найденных в поэзии Т.Шевченко. The article deals with creation of O. Zabuzhko, using of intertextual units fro T. Shevchenko’s poems. The aim of article is not to analyze monograph "Shevchenko’s myth of Ukraine. Attempt of mythological analyses" but to find common motives and types in creations of both writers. It turned out that creation’s idea of O. Zabuzhko is similar to T. Shevchenko’s one.