Початки польської шевченкіани - Місяць, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті висвітлюється історія перших польських видань, присвячених творчості українського поета Т. Г. Шевченка, та перекладів його творів польською мовою. В статье представлен обзор истории первых польских изданий, посвященных творчеству украинского поэта Т. Г. Шевченко, и переводов его произведений на польский язык. The article highlights the history of first Polish publications which dealt with the works of a famous Ukrainian poet T. G. Shevchenko and their translations in Polish.