Поезія Тараса Шевченка як прототекст у віршах Василя Симоненка - Романова, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Стаття присвячена дослідженню впливу поезії Т. Шевченка на творче становлення В. Симоненка. На основі аналізу текстів з’ясовано спільні моменти у творчості поетів, а також види творчого впливу. Численні алюзії та ремінісценції з Кобзаря у віршах В. Симоненка вказують на те, що він – продовжувач Шевченкових традицій в українській літературі. Статья посвящается исследованию влияния поэзии Шевченко на творческое становление Василия Симоненко. На основании анализа текстов выясняются общие моменты в творчестве поэтов, а также виды творческого влияния. Многочисленные аллюзии и реминисценции из Кобзаря в стихах Симоненко указывают на то, что он – продолжатель традиций Тараса Шевченко в украинской литературе. The article is devoted to the research of Shevchenko’s poetry influence the creative Vasyl Symonenko’s grouth. The resemblance of their creation are researched on the base of analyse of the texts and the types of creative influence are depicted. A lot of allusions and reminiscences from Kobzar in Symonenko’s poems show he is a continuer of Shevchenko’s traditions in Ukrainian literature.