Поетичне слово Тараса Шевченка в асоціативному живописі Олексія Макаренка - Чайковська, В.; Шевчук, А. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті з’ясовуються особливості передачі художником О. Макаренком мовою асоціативного живопису поетичного слова Т. Шевченка. В статье рассматриваются особенности передачи художником А. Макаренко посредством ассоциативной живописи поэтического слова Т. Шевченко. The article deals with Oleksiy Makarenko’s peculiarities of transferring Taras Shevchenko’s poetical works, using his style in associative painting.