Інвенсивна модель стосунків між колонізованим та імперським у повісті "Художник" Т. Шевченка - Юрчук, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті здійснено постколоніальне прочитання повісті "Художник" Т. Шевченка з огляду на присутність у ній інверсивної моделі стосунків між колонізованим та імперським. В статье происходит прочтение повести "Художник" Т. Шевченка с позиции присутствия в ней инверсивной модели отношений между колонизированным и имперским. The article provides post-colonial reading of novel "Artist" by T. Shevchenko in view of presence of inversive pattern of relations between colonial and imperial.