Мовні засоби релізації експресивності та емоційності у щоденникових текстах на синтаксичному рівні (на матеріалі "Дневника" Т.Г. Шевченка) - Приймак, А. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто мовні засоби вираження найпоширеніших конструкцій експресивного синтаксису, вжитих у мало досліджених щоденникових текстах великого українського поета Тараса Григоровича Шевченка. В статье рассмотрены языковые средства выражения наиболее часто употребляемых конструкций экспрессивного синтаксиса в мало исследованных дневниковых текстах великого украинского поэта Тараса Григорьевича Шевченко. In the article the language means of expression most of the often used constructions of expressive syntax are considered in the diary texts of the great Ukrainian poet Taras Shevchenko.