Формування синтаксичних умінь та навичок (на основі творчості Т. Шевченка) - Шевцова, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Стаття присвячена важливим питанням навчання синтаксису на основі творів Т. Шевченка. Названо основні напрями вивчення синтаксису, типові синтаксичні вправи, розглянуто інтонаційне членування речення. Статья посвящена важным вопросам изучения синтаксиса на основе произведений Т. Г. Шевченко. В статье говорится об основных направлениях в изучении синтаксиса, о синтаксических упражнениях, рассматривается интонационное членение предложения. The article explains the importance of the acquisition of syntactic standards which formulate the communicative and stylistic Competence of the Students of language disciplines.