Абсолютивне вживання перехідних дієслів (на матеріалі українських пам’яток XVІ – І пол. XVII ст.) - Заневич, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Розвідка продовжує цикл статей про перехідні дієслова конкретної фізичної дії, зафіксовані в українських пам’ятках XVI – першої половини XVII ст. У мові досліджуваних текстів виявлено та проаналізовано імпліцитно перехідні дієслова КФД, для яких характерна відсутність об’єкта дії без зміни семантики. Статья продолжает цикл исследований о переходных глаголах конкретного физического действия, зафиксированых в украинских памятниках XVI – I пол. XVII вв. В памятниках этого перида обнаружено и проанализировано имплицитно переходные глаголы КФД, которые характеризируются отсутствием объекта действия без изменения семантики. Cette étude continue le cycle des articles de verbes transitifs qui sont fixé dans les dokuments ukrainiens du XVI – et de la première moitié du XVІI siècles. Dans les dokuments de cette periode on a analysé des implicites verbes transitifs de l’action physique concrète quels se sont caractèrisés de l’absence de l’objet de l’action sans du changement de la sémantique.