Складні речення з відносно-репродуктивною семантикою зі співвідносним займенником у староукраїнській мові - Ковальчук, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті на матеріалі пам’яток староукраїнської мови піддано опису складні речення зі співвідносним займенником, виділено їх граматичні різновиди. В аналізованих конструкціях виявлено ознаки перехідних типів синтаксичного зв’язку між паратаксисом та гіпотаксисом. В статье на материале староукраинских памятников проанализировано сложные предложения с соотносительным местоимением, выделено их грамматические варианты. Установлено признаки переходных типов синтаксической связи между паратаксисом и гипотаксисом. Composite sentences with undifferentiated types of connection with a correlative pronoun are analysed an materials of Old Ukrainian language in this article. Grammar variants are also distinguished. Transitive types of connection between parataxis and hypotaxis are set in the sentences which are analysed.