Північноукраїнські діалектні риси в Крехівському Апостолі - Осінчук, Ю. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто окремі північноукраїнські фонетичні особливості Крехівського Апостола – конфесійної пам’ятки кінця XVI ст. Для зіставлення тих чи інших фонетичних явищ до аналізу залучено зразки писемних джерел староукраїнської мови. В статье рассмотрены отдельные северноукраинские фонетические особенности Крехивского Апостола – конфессионального памятника конца XVI в. Для сопоставления тех или иных фонетических явлений к анализу привлечены образцы письменных источников староукраинского языка. Phonetic features of Krekhivs’kyj Apostle ame considered in the article. It’s a confessional monument from the of the 16th c. Oldukrainian language texts are compared on the phonetic level.