Мовна диференціація суспільства в XVI – XVII ст. (На матеріалі північноукраїнських пам’яток) - Титаренко, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті звернуто увагу на використання запозичених слів у північноукраїнських текстах XVI – XVII ст. залежно від соціальної диференціації мовців; проаналізовано іншомовні лексеми, які вказують на соціальне становище людей у суспільстві, їх титулування. В статье обращено внимание на использование заимствованных слов в североукраинских текстах XVI – XVII ст. в зависимости от социальной дифференциации говорящих; проанализированы иноязычные лексемы, указывающие на социальное положение людей в обществе, их титулование. The article is referred to the use of borrowed words depending on the speakers' social differentiation by analyzing the words of foreign language which to indicate social status of people in society, their titles.