Назви на позначення поняття "група зірок" у писемних пам’ятках з Полісся в контексті староукраїнської мови - Тріль, О. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
На матеріалі картотек українських історичних словників (ХІV–XV, XVI – першої половини XVII ст., проф. Є. Тимченка) проведено лексико-семантичний аналіз загальних назв, що позначають поняття "група зірок"”. На материале картотек украинских исторических словарей (ХІV–XV, XVI – первой половины XVII вв., проф. Е. Тимченка) произведен лексико-семантический анализ нарицательных имен, обозначающих понятие “группа звезд”. The resuilts of the experimental study of the common nouns of the constellation which based upon the materials of the card index of the Ukrainian historical vocabularies of the XIV–XV, XVI – first half XVII centuries and prof. Ye. Tymchenko are presented.