Фразеологія офіційно-ділового стилю української мови XVI – XVII ст. (на матеріалі документів Полісся) - Черевко, І. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті простежено сферу вживання різних типів фразеологізмів за стилістичною класифікацією (народнорозмовних та книжних) в офіційно-діловому стилі староукраїнської мови, зроблено спробу з’ясувати причини їхньої стійкості або нестійкості, указано їхню стилістичну функцію. В статье исследовано сферу использования разных типов фразеологических единиц за стилистической классификацией (народноразговорные, книжные) в документах украинского языка XVI-XVII вв., сделана попытка выяснить причины ихней устойчивости или неустойчивости, указана ихняя стилистическая функция. The present research is concerned with frequency of occurrence of different phraseological units in accordance with their stylistic classification (colloquial, bookish) in official documents of the 16th-17th centuries. The article highlights the main factors which influenced stability or instability of the investigated phraseological units, their stylistic function.