Архаїчна гідронімія Чернігівсько-Сумського Полісся - Вербич, С. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті запропоновано фрагмент етимологізації архаїчного гідронімікону Чернігівсько-Сумського Полісся – давньозаселеного українського ареалу, зокрема здійснено структурно-семантичний аналіз гідронімів Брак, Дива, Знобівка, Знори, Ірпа, Клюс. В статье представлен фрагмент этимологического анализа архаического гидронимикона Черниговско-Сумского Полесья – древнезаселенного украинского ареала, в частности анализируется структура, реконструируется семантическая мотивация гидронимов Брак, Дива, Знобiвка, Знори, Iрпа, Клюс. In the article a fragment of etymologization of archaic hydronymicon of Chernihiv-Sumy Woodland that is long ago inhabited region proposed. There structural-semantic analysae of the Брак, Дива, Знобвiка, Знори, Iрпа, Клюс were accomplished.