Акцентна структура ойконімів Полісся - Гуцул, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті досліджується наголос поліських назв населених пунктів. Аналізується акцентно-фонетичні, акцентно-інтонаційні та акцентно-морфемні особливості, виявляється система акцентуаційних моделей ойконімів Полісся. Встановлюється специфіка системи наголошення цих онімів В статье исследуется ударение названий населенных пунктов Полесья. Анализируются акцентно-фонетические, акцентно-интонационные и акцентно-морфемные особенности, выявляется система акцентуационных моделей. Устанавливается специфика системы ударения этих онимов. This article deals with the study of Polissya settlements names' accent. Accentual-phonetic, accentual-intonation and accentualmorpheme features are analysed, the accentuational models system of oikonyms of Polissya is shown up. Specifics of the system of accentuation of these onyms is set.