До питання про варіантність онімів - Осташ, Л. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Розглянуто паралельне функціонування фонетичних і cловотвірних варіантів власних особових імен, прізвищевих назв, ойконімів у писемних пам’ятках XVI–XVII ст. Ці варіанти переважно стосувалися однієї і тієї ж особи або одного об’єкта. В алфавітному порядку подано низку прикладів таких варіантів (з контекстом і паспортизацією), почерпнутих із різних пам’яток, які репрезентують різні регіони України. Рассмотрено параллельное функционирование фонетических и словообразовательных вариантов личных собственных имен, фамильных названий, ойконимов в украинских памятниках письменности XVI–XVII вв. Эти варианты касаются преимущественно одной и той же личности или одного объекта. В алфавитном порядке приведено ряд примеров таких вариантов (с контекстом и паспортизацией), извлеченных из различных памятников письменности, представляющих разные регионы Украины. Parallel functioning of phonetic and word building variants of proper personal names, surname names, oykonims in written memorials of XVI–XVII centuries is considered. These variants mainly concerned of one and the same person or one object. A chain of examples of such variants (with context and passportization) taken from different memorials that represent different regions of Ukraine, is given in alphabetical order.