Діалектні назви їжі: слобожансько-поліські паралелі - Волошинова, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті досліджено зв’язки між старожитніми поліськими та новоствореними східнослобожанськими говірками південно-східного наріччя на прикладі назв їжі. Виявлено семантичні паралелі й варіативність у значеннях, з’ясовано відмінності на різних структурних мовних рівнях. В статье исследованы связи между старожитними полесскими и новообразованными восточнослобожанскими говорами юго-восточного наречия на примере названий пищи. Выявлены семантические параллели и вариативность в значениях, определены отличия на разных структурных языковых уровнях. The connection between old Polesye and new-made East Slobozhanshchina dialects based on food names is analysed in the article. The semantic parallels and variants in the meanings, differences on different structural language levels are made known.