Матеріали до Словника народних порівнянь у західноподільських говірках - Коваленко, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
Актуальним для сучасної діалектології залишається систематизація та опис фраземіки всіх українських говорів. У розвідці запропоновано матеріал до Словника стійких народних порівнянь, записаний на території Західного Поділля. Схарактеризовано основні принципи побудови лексикографічних статей. Актуальным для современной диалектологии остаётся систематизация и описание фразеологизмов всех украинских говоров. В статье предложен материал к Словарю устойчивых народных сравнений, который записан на территории Западного Подолья. Охарактеризованы основные принципы построения лексикографических статей. The systematization and description of phrasemics of Ukrainian dialects very relevant for dialectology modern. In the research work the material for Vocabulary of constant folklore comparisons, written in the territory of Western Podill’a is presented. The main principles of lexicographic articles structure are characterized.