Лексико-семантична та дериваційна структура відносних прикметників у надбузько-поліських говірках української мови - Козачук, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті проаналізовано лексико-семантичну й дериваційну структуру відносних прикметників у надбузько-поліських говірках української мови; визначено лексико-семантичні групи відносних прикметників; встановлено основні їх словотвірні типи та моделі творення. Для дослідження використано лексикографічні джерела та польові записи автора. В статье проанализирована лексико-семантичекая и деривационная структура относительных прилагательных в надбузско-полесских говорах; установлены их основные словообразовательные типы и модели. Для исследования использованы лексикографические источники и полевые записи автора. Lexical-semantic and derivative structure of relational adjectives in nadbuz’ko-pol’is’kykh (Western Buh basin and Polissya) dialects of Ukrainian language was analyzed; main their word creational kinds and models were established. Lexicographical sources and field investigations of author were used in article.