Загальнополіський контекст орнітолексики східнополіських говірок - Литвиненко, Я. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті подано зіставний аналіз орнітолексики східнополіського та інших поліських говорів, установлено спільні і диференційні елементи в складі цих діалектів, виявлено локальні східнополіські орнітономени. В статье представлен сопоставительный анализ орнитолексики восточнополесского и других полесских говоров, установлены общие и дифференциальные элементы в составе этих диалектов, выявлены локальные восточнополесские орнитономены. The article focuses on the comparative analysis of the ornitolexicon in Polissya dialects, the general and differential elements of these dialects has been established, the local ornitonames in East Polissya has been revealed.