Статичне й динамічне у фонетичній і фонологічній системах північних середньонаддніпрянських говірок - Мартинова, Г. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті визначено статичні й динамічні елементи північних середньонаддніпрянських говірок у часовому вимірі та в мовному просторі, що засвідчує особливості формування цих говірок. Статья посвящена анализу статических и динамических элементов северных среднеподнепровских говоров во времени и языковом пространстве, свидетельствуюющие об особенностях их формирования. The article focuses on the static and dynamic elements of northern mid-upper-Dnieper dialects based on the time dimension and lingual area that notify the peculiarity of formation of these dialects.