Дослідження української діалектології в Угорщині - Романюк, Р.; Барань, Є. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто історію дослідження української діалектології в Угорщині. У хронологічному порядку представлено наукові досягнення В. Довговича, Л. Чопея, Ш. Бонкала, Е. Балецького, Л. Деже, І. Удварі, А. Золтана, М. Кочіша в галузі української діалектології. Наголошено на тому, що українська діалектологія, як сучасна, так й історична, здавна перебуває в центрі уваги угорських славістів-мовознаців. В работе рассматривается история исследования украинской диалектологии в Венгрии. В хронологическом порядке представлены научные достижения В. Довговича, Л. Чопея, Ш. Бонкало, Е. Балецкого, Л. Дэже, І. Удвари, А. Золтана, М. Кочиша в области украинской диалектологии. Авторы подчеркнули, что как современная, так и историческая украинская диалектология с давних времен находится в центре внимания венгерских славистов-языковедов. The paper deals with the history of investigation Ukrainian dialects in Hungary. In chronological order the paper presents the scientific achievements of V. Dovhovich, L. Chopey, L. Dezső, E. Baleczky, I. Udvari, A. Zoltan, M. Kocsis in the field of Ukrainian dialectology. The authors have stressed that modern dialectology and historical dialectology long ago is in the center of attention of Hungarian Slavists.