Семантичні особливості ідеографічної класифікації компаративних фразем Середнього Полісся та суміжних територій - Серебряк, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті проаналізовано семантичні особливості компатаривних фразеологізмів, упорядкованих Г. Доброльожею в словнику “Красне слово – як золотий ключ” (2003). Особливу увагу звернено на проблему значеннєвої приналежності порівнянь до тематики варіантно-синонімічних груп. В статье анализируются семантические особенности компаративних фразеологизмов, упорядоченных Г. Добролежей в словаре «Красное слово – как золотой ключ» (2003). Особенное внимание уделено проблеме смысловой соотнесенности сравнений с тематикой вариантно-синонимических групп. The article considers semantic features of the comparative idioms ordered in the dictionary A Fine Word Is like a Golden Key (2003), edited by G. Dobrolеzha. Much attention is given to the issue of the semantic relatedness of comparative idioms and the theme of variational-synonymic rows.