Назви продуктів харчування, страв і напоїв у говірці села Степанівка Ємільчинського району Житомирської області - Яценко, С. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті проаналізовано найуживаніші назви страв та напоїв, досліджено їх етимологію, проведено певні паралелі з номенами, поширеними на інших територіях, простежено мотиви найменування, розкрито способи приготування окремих номінованих реалій. В статье проанализированы наиболее употребляемые названия блюд и напитков, исследована их этимология, проведены паралели с номенами, распространенными на других территориях, рассмотрены мотивы номинации, раскрыты способы приготовления отдельных номинованых реалий. The article analyzes the most common names of dishes and drinks, investigated their etymology, a certain parallels with the nomens, prevalent in other areas, traced motives name, series of separate cooking methods nominated reality.