Температурні режими дискового екструдера - Шкарапута, Л.; Митрохіна, Л.; Морозова, І.; Тищенко, Л.; Даниленко, В.; Абросімов, В. (Інститут бiоорганiчної хiмiї та нафтохiмiї НАН України, 2003)
З метою вдосконалення управління температурними режимами у процесі виробництва полімерних композиційних матеріалів на лініях грануляції досліджено розподіл температури і розроблено математичний опис нестаціонарних процесів, що проходять в проміжку між диском та корпусом дискового екструдера. С целью усовершенствования управления температурными режимами в процессе производстве полимерных композиционных материалов на линиях грануляции исследовано распределение температуры и разработано математическое описание нестационарных процессов, которые проходят в промежутке между диском и корпусом дискового экструдера. The allocation of temperature has been studied for the purpose of improving the control of temperature conditions while producing the polymeric composites on granulation lines of proceeding and the mathematical specification of non-stationary processes in a gap between disk and body of disk extruder has been developed.