Народне лікування деякими видами грибів - Прус, В. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті зроблено спробу дослідити засоби народного лікування грибами, зокрема білими грибами й мухоморами, та лексику, яка їх репрезентує, що є джерелом не лише діалектологічних пошуків, але й етнолінгвістичних. В статье сделана попытка исследовать способы народного лечения грибами, в частности белыми грибами и мухоморами, и лексику, которая их представляет, что есть источником не только диалектологических поисков, но и этнолингвистических. In the article «Folk Treatment with Some Fungus Species» the author endeavoured to research into the means of folk treatment with funguses, edible boletuses and fly agarics in particular as well as the vocabulary which represents them and serves as a source of not only dialectological search but also ethnolinguistic one.