Весільна лексики в бойківському й середньополіському етнокультурних ареалах ХХІ століття - Хібеба, Н. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті розглянуто весільну лексику бойківських та середньополіських говірок на синхронному зрізі ХХІ століття, окреслено стан її збереженості, динаміку розвитку, виявлено спільні та специфічні діалектні утворення в межах тематичної групи. В статье рассматривается свадебная лексика бойковского и среднеполесского диалектов на синхронном срезе ХХІ столетия, определено состояние ее сохранности, динамику развития, определено совместные и специфические диалектные образования в рамках тематической группы. Wedding vocabulary of Bojko and Middle Polissia dialects at the synchronous section of the 21st century was investigated, its state of preservation and development dynamics were outlines, common and specific dialect formations within thematic groups were found out in the article.