Назви обрядових предметів як лексико-семантична група номінації традиційних весняно-літніх календарних обрядів Середнього Полісся - Шарапа, М. (Волинь-Житомирщина. Історико-філологічний збірник з регіональних проблем, 2010)
У статті подано результати дослідження середньополіських назв обрядових предметів як окремої лексико-семантичної групи традиційних весняно-літніх календарних обрядів; установлено зв’язок цих назв із назвами хрононімів (календарних дат), назвами обрядових дій; підтверджено взаємозв’язок лінгвістичного та культурного аспектів у обрядовому тексті. В статье представлены результаты исследования среднеполесских названий обрядовых предметов как отдельной лексико-семантической группы традиционных весенне-летних календарных обрядов; определена связь этих названий с названиями хрононимов (календарных дат), названиями обрядовых действий; подтверждена взаимосвязь лингвистического и культурного аспектов в обрядовом тексте. The article renders the results of the research of Middle Polissya names of traditional objects beig a separate lexical-semantic group traditional spring-summer calendar rites; it establishes the relasionship of these names to the names of chrononyms (calendar dats), wits the names of ritual acsions; relasionships linguistic and cultural aspects in the ritual texts.