Идентификация на основе слабых задач параметров гиперболических систем в условиях импульсных и сосредоточенных воздействий - Сергиенко, И.В.; Дейнека, В.С. (Доповіді НАН України, 2011)
На основі оптимального керування побудовані явні вирази градієнтів функціоналів-нев'язок для ідентифікації різноманітних параметрів гіперболічних систем, що знаходяться під імпульсним та зосередженим впливом. Explicit expressions of the functional-residuals gradients for the identification of various parameters of hyperbolic systems under impulse and concentrated loads are constructed on the basis of optimal control theory.