Устойчивость неидеальных ребристых оболочек при комбинированном нагружении - Гавриленко, Г.Д.; Мацнер, В.И. (Доповіді НАН України, 2011)
Запропоновано підхід до проблеми стійкості недосконалих ребристих циліндричних оболонок при дії поздовжньої сили і внутрішнього (зовнішнього) тиску. Наведено результати розрахунків для різних типів підкріплень та досліджено залежність критичних параметрів поздовжньої сили від величини внутрішнього або зовнішнього тиску. A new approach to the problem of stability of imperfect ribbed cylindrical shells under the action of an axial load and a pressure is proposed. The results of solutions for shells having ribs in different directions are presented. Minimum parameters of the critical load are estimated. The dependence of an axial load on the pressure is determined.