Условия формирования расплавов в архее - Усенко, О.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Розглянуто різницю перебігу глибинних процесів в археї та фанерозої, яка проявлена у відсутності ініціального плавлення, тривалості процесу активізації, площі її прояву, складі активних компонентів у розплавах астеносфери архею. The difference of the courses of deep processes in Archean and Phanerozoic is considered. It is revealed in the absence of melting, duration of the activization, area of its manifestation, and composition of active components in melts of the Archean astenosphere.