Реагентная очистка жидких радиоактивных отходов от органических веществ и урана - Руденко, Л.И.; Хан, В.Е.; Аксеновская, О.А.; Кашковский, В.И.; Джужа, О.В.; Горбенко, В.Н.; Зубенко, А.В. (Доповіді НАН України, 2011)
Вивчено очищення рідких радіоактивних відходів і модельних систем від органічних (полімерних) речовин і урану з використанням неорганічного коагулянта-флокулянта типу Сизол-2500. Застосування препарату Сизол-2500 дозволяє при меншому використанні доданого реагента досягти значного вилучення органічних (полімерних) сполук і альфа-випромінювального радіонукліда урану при істотному зниженні частки вторинних відходів. Purification of liquid radioactive waste and model systems from organic (polymeric) substances and uranium with the use of inorganic coagulant-flocculant Sizol-2500 is studied. Application of Sizol-2500 enables one, at less exprenses of the added reagent, to attain the substantial removal of organic (polymeric) compounds and α-emitting radionuclide, uranium, at a considerable decrease of a part of secondary wastes.