Вплив замісників у β-циклодекстрині на стабільність його комплексів включення з феноксатііном - Рябов, С.В.; Бойко, В.В.; Бортницький, В.І.; Дмитрієва, Т.В.; Осташко, В.В.; Бабич, І.В.; Керча, Ю.Ю. (Доповіді НАН України, 2011)
Методом піролітичної мас-спектрометрії досліджено вплив функціоналізації β-циклодекстрину на стабільність його комплексів включення з феноксатііном (ФКТ). Показано, що в комплексах включення термостабільність ФКТ значно підвищується, цьому сприяє також функціоналізація циклодекстрину. Applying the pyrolysis mass-spectrometry technique, the influence of functional groups incorporated into β-cyclodextrin (β-CD) molecule on the stability of its inclusion complexes with phenoxathiin is studied. It has been shown that the thermal stability of phenoxathiin in complexes with functionalized β-cyclodextrins is much higher as compared with that of native β-CD.