Василь Симоненко: рух тексту і стилю - Ткаченко, Д.А. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
Тексти В. Симоненка зазнавали різноманітних перекручень, багато з яких не виправлено й
досі. У статті розглянуто переважно маловідомі та невідомі твори поета під кутом зору еволюції
стилю, зокрема і в силовому полі дихотомії місто / село.
Ключові слова: дихотомія місто / село, текст, стиль, еволюція, художня майстерність. Тексты В. Симоненко претерпевали разнообразные искажения, многие из которых не
исправлены до сих пор. В статье рассмотрены преимущественно малоизвестные и неизвестные
произведения поэта с точки зрения эволюции стиля, в частности и в силовом поле дихотомии
город / село.
Ключевые слова: дихотомия город / село, текст, стиль, эволюция, художественное
мастерство. The texts V. Simonenko suffered varied distortion, many from which are not corrected hitherto.
In article are considered mainly little-known and an unknown making the poet with standpoint of the
evolutions stiletto, in particular to dichotomies city/village.
Keywords: dichotomy city/village, text, style, evolution, artistic skill.