Романтичний пейзаж у творах Якова Щоголева - Регуш, Ю.С. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
У статті досліджується творча індивідуальність Я. Щоголева у розробці романтичного
пейзажу. Відзначається, що пейзажний мотив проходить крізь увесь поетичний доробок митця, а
сам поет постає майстром пейзажної лірики.
Ключові слова: пейзажна лірика, романтизм, риси романтизму, мотив. В статье исследуется творческая индивидуальность Я. Щоголева в разработке
романтического пейзажа. Отмечается, что пейзажный мотив проходить через все поэтическое
наследие творца, а сам поэт выступает мастером пейзажной лирики.
Ключевые слова: пейзажная лирика, романтизм, черты романтизма, мотив. The creative personality Yakiv Shchogolev in the development of a romantic landscape
investigates in the article. It is noted that the landscape motif go through all the poetic legacy of the
creator, and he therefore favored a master of landscape poetry.
Keywords: pastoral poetry, romanticism, features romantic, motif.