Композиционная функция носителей христианского сознания в романе Ф.М. Достоевского “Преступление и наказание” - Дитькова, С.Ю.; Горбаченко, Е.В. (Актуальні проблеми слов’янської філології. Серія: Лінгвістика і літературознавство, 2010)
В статье рассматривается проблема композиционной функции отдельных персонажей романа Ф.М. Достоевского “Преступление и наказание”. Авторы сосредотачивают внимание на противоречиях литературных характеров и их роли в развитии сюжета. Ключевые слова: композиция, композиционная роль, персонаж, художественный психологизм, антитеза. У статті розглядається проблема композиційної функції окремих персонажів роману Ф.М. Достоєвського “Злочин та покарання”. Автори зосереджують увагу на протиріччях літературних характерів та їхній ролі в розвитку сюжету. Ключові слова: композиція, композиційна роль, персонаж, художній психологізм, антитеза. The interpretation of compositional function of certain characters of Dostoevsky’s novel “Crime and punishment”. The authors focus at the contradictions of characters and their roles in the evolution of the plot. Keywords: composition, compositional function, character, artistic psychologism, antithesis.