«Складня» Степана Смаль-Стоцького крізь призму сучасних наукових парадигм - Гуйванюк, Н. (Українська мова, 2010)
У статті викладено наукові засади „Граматики руської мови” Степана Смаль-Стоцького і Федора Ґартнера, відзначено сучасність багатьох наукових поглядів ученого-патріота С. Смаль-Стоцького, його надзвичайно важливу роль у розвої синтаксичної науки і особливо — у витворенні граматичної термінології на національній мовній основі. The article reveals the scientific foundations of "Rus Language Grammar" by Stepan Smal-Stotsky and Fedir Gartner, emphasizes the topicality of many views of Stepan Smal-Stotsky, a scholar-patriot, his extremely important role in the development of syntax science, grammatical terminology based on national principles in particular.