Технології мовного впливу як компонент сучасної комунікації - Стасюк, Т. (Українська мова, 2010)
У статті здійснено онтологічний аналіз мовного впливу; визначено істотні ознаки технологій сугестії та переконання; встановлено залежність ефективності мовного впливу від рівня мовної свідомості реципієнта; проаналізовано деякі механізми впливу мовних структур на реципієнта; визначено поняття «метамови». The ontological analysis of the language influence has been carried out; the essential features of the technologies of suggestion and persuasion have been defined; the dependence of the efficiency of language influence on the level of the recipient’s language consciousness has been determined; some mechanisms of the influence of language structures over the recipient have been analysed; the definition of “metalanguage” is defined.