Зірка граматичної плеяди - Городенська, К.; Вихованець, І. (Українська мова, 2010)
На граматичній карті України густо позначені міста, у навчальних закладах яких працювали і нині працюють провідні українські граматисти, які сформували або формують свої граматичні центри чи школи. Місцем на згаданій карті Вінниця завдячує відомому українському граматистові, докторові філологічних наук, професорові Ніні Лаврентіївні Іваницькій, яка за сорок років невтомної педагогічної і наукової праці перетворила Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського на граматичну Мекку, а сама засяяла яскравою зіркою в плеяді українських граматистів.