Місце простої руської мови у мовній концепції Івана Вишенського - Фаріон, І. (Українська мова, 2010)
У статті досліджено місце простої руської мови у мовній концепції І. Вишенського, центром якої виступає слов’янська (церковнослов’янська) мова. З допомогою слова-концепта простий та ендоетнонімів русь, русин, руський та хороніма Мала Русь проаналізовано мовну та етнонаціональну свідомість полеміста. The role of the simple Ruthenian language in the language conception by I. Vyshenskyi is researched in this article. The main topic of the article is Slavic (Church Slavonic) Language. With the help of the word-concept simple and endo-ethnonym ruthenians, ruthenian and khoronim Small Ruthenie, the language and ethno-national conscience of the polemist are analyzed.